Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. De Zalmhaven I, de hoogste wolkenkrabber van de Benelux
Nieuws - 03 October, 2019

De Zalmhaven I, de hoogste wolkenkrabber van de Benelux


Naar verwachting in 2022 is Rotterdam een woontoren rijker: De Zalmhaven I. Met een hoogte van 215 meter wordt dit de hoogste wolkenkrabber van de Benelux. Het project De Zalmhaven bestaat daarnaast uit nog twee woontorens van elk 70 meter,  De Zalmhaven II en III.

PRESTIGIEUS PROJECT

De Zalmhaven bevindt zich in het Scheepvaartkwartier, pal naast de Maas, in de Rotterdamse binnenstad. Het bevat in totaal 485 woningen – appartementen, penthouses en herenhuizen – verdeeld over de drie woontorens. Verder worden er een parkeergarage, kantoren, commerciële ruimtes, een daktuin en een restaurant gerealiseerd. Als Voortman Steel Construction zijn we er trots op dat wij meebouwen aan dit prestigieuze project.

HOOGTEPUNT

Wij verzorgen de (pre-)engineering en de levering en montage van de diverse staalconstructies voor de drie gebouwen van het complex, waaronder glaskappen en luifels. Met als letterlijk hoogtepunt de staalconstructie van de wolkenkrabber, die vanaf een hoogte van 190 meter is voorzien. Ook leveren en monteren wij voor deze toren de staalplaatbetonvloeren voor de verdiepingen.

UITVOERING

Het project wordt momenteel uitgevoerd door BAM Bouw en Techniek. Het projectteam van Voortman is gestart met de engineering en de eerste stalen onderdelen zijn reeds op de bouw afgeleverd.

MEER INFORMATIE