Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Voortman Steel Construction bouwt mee aan uitbreiding mega-distributiecentrum
Nieuws - 19 June, 2019

Voortman Steel Construction bouwt mee aan uitbreiding mega-distributiecentrum


In opdracht van Sprangers bouwt Voortman Steel Construction mee aan de uitbreiding van het distributiecentrum van Primark. Het mega-distributiecentrum op bedrijventerrein Borchwerf II in Oud Gastel krijgt een forse uitbreiding. Bij de al bestaande 56.000 vierkante meter wordt nog eens circa 30.000 vierkante meter aan magazijnruimte bijgebouwd. De uitbreiding heeft een hoogte van 22 meter om binnenin een volledig geautomatiseerd systeem toe te laten. Met een totale oppervlakte van 86.000 m2 is het distributiecentrum een van de grootste van Primark.

PRIMARK

Primark is een winkelketen met zo’n 341 winkels verspreid over de hele wereld. Het hoofdkantoor van Primark staat in Ierland en intussen telt Nederland ongeveer negentien winkels. Kleding en accessoires komen aan in de havens van Rotterdam en Antwerpen en worden vanaf daar vervoerd naar het distributiecentrum in Roosendaal.

VOORTMAN

Voor de uitbreiding verzorgt Voortman Steel Construction de engineering (inclusief hoofdberekening) en realisatie van de ruim 1.850 ton wegende staalconstructie. Onze engineers waren in het voorstadium nauw betrokken bij de ontwikkeling van het staalontwerp. In week 22 zijn we gestart met de montage van de staalconstructie.

Naar verwachting is de uitbreiding in januari 2020 klaar voor gebruik.

MEER INFORMATIE