Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Realisatie reefer racks en reefer safety tunnels Vlissingen
Nieuws - 02 January, 2020

Realisatie reefer racks en reefer safety tunnels Vlissingen


In Vlissingen monteren wij momenteel 30 reefer racks en 38 reefer doorlooptunnels voor de geautomatiseerde, duurzame reefer containerterminal van logistiek dienstverlener Kloosterboer. Wij kregen hiervoor een Design and Build opdracht van  Kloosterboer.

De terminal wordt uitgerust met vier elektrisch aangedreven Rubber Tired Gantry (RTG) kranen voor een hoge opslagcapaciteit. Door het gebruik van deze kranen vermindert het aantal reachstackers op de terminal en neemt de CO2-uitstoot met 800.000 kilogram af. Uniek aan deze containerterminal is het aantal reefer plugs. In totaal kunnen 1.020 reefer containers worden voorzien van elektriciteit. Kloosterboer Containerterminal Vlissingen zal medio 2020 operationeel zijn. De verwachting is jaarlijks 250.000 TEU te behandelen.

DESIGN AND BUILD

Voortman Steel Construction en Kloosterboer tekenden een Design and Build contract voor de realisatie van de reefer racks en reefer doorlooptunnels. In een reefer rack worden gestapelde reefer containers (koelcontainers) veilig en eenvoudig van stroom voorzien. Reefer doorlooptunnels bieden veilig toegang tot de reefer racks. Onze reefer doorlooptunnels bestaan uit containers die zijn aangepast tot  tunnelelement. De tunneldelen zijn zo ontworpen dat reefer containers hier eenvoudig bovenop geplaatst kunnen worden. Naast de productie en montage verzorgt Voortman ook het constructief ontwerp van de racks en tunnels.

VIDEO:

Video

MEER INFORMATIE