Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws & events
  3. Realisatie reefer racks en reefer safety tunnels Vlissingen
Nieuws - 24 May, 2019

Realisatie reefer racks en reefer safety tunnels Vlissingen


Onlangs heeft Voortman Steel Construction overeenstemming bereikt met logistiek dienstverlener Kloosterboer over de realisatie van reefer racks en reefer safety tunnels voor het containerdepot van Kloosterboer Vlissingen. Kloosterboer investeert momenteel in een volautomatische containerterminal met zogeheten RTG-kranen om de binnenkomende en uitgaande containerstromen zo efficiënt mogelijk te behandelen. Op deze manier wil Kloosterboer voldoen aan de toenemende vraag van klanten in de containerlogistiek en samen met havenautoriteit North Sea Port de Zeeuwse havens op het gebied van containers op de kaart zetten Het familiebedrijf Kloosterboer heeft ruim 90 jaar ervaring in het behandelen van temperatuur gecontroleerde lading en is gespecialiseerd in opslag, stuwadoren, transport, douane en logistieke IT oplossingen.

DESIGN AND BUILD

Voortman bereikte een Design and Build overeenstemming over de realisatie van 30 reefer racks en 38 reefer safety tunnels. Naast het produceren en monteren verzorgt Voortman ook het constructief ontwerp. Een reefer is een zeecontainer voor goederen die gekoeld verscheept moeten worden. Middels een reefer rack zijn de containers bij opslag in de haven goed toegankelijk. Een reefer safety tunnel zorgt ervoor dat het personeel van de container terminal veilig toegang heeft tot de reefer racks.

De opbouw van een reefer rack bestaat uit: een hoofddraagconstructie met meerdere verdiepingen van roostervloeren die bereikbaar zijn door trappen in de rack. De verdiepingen zijn rondom afgezet met hekwerken. Het dak wordt voorzien van een dak.

Naar verwachting start Voortman eind 2019 met de montage van de eerste reefer racks en tunnels.

MEER INFORMATIE