Meld je aan voor onze steelupdate
 1. Home
 2. Nieuws
 3. Unieke samenwerking tijdens nieuwbouw hoofdkantoor EQIN
Nieuws - 27 July, 2018

Unieke samenwerking tijdens nieuwbouw hoofdkantoor EQIN


Een bouwbedrijf en een staalbouwer die gezamenlijk een bouwcombinatie (vof) oprichten, een aantal jaren geleden was dat nog nauwelijks denkbaar. Voor de nieuwbouw van het hoofdkantoor EQIN gingen Bouwbedrijf Van Wijnen en Voortman Steel Construction deze uitdaging aan. Samen met co-makers Forteck en Klein Poelhuis verzorgt bouwcombinatie Van Wijnen - Voortman VOF de volledige uitvoering van het project.

WIN-WIN

Met hetzelfde einddoel voor ogen delen Van Wijnen en Voortman kennis en informatie voor een zo transparant en efficiënt mogelijk proces. We spreiden de risico’s en zetten onze expertises al vanaf de ontwerpfase in. Voortman tekende voor het ontwerp van zowel het pand als de inrichting. Als hoofdconstructeur optimaliseerde Voortman het ontwerp, mede op basis van de bouwkundige kennis van Van Wijnen. Zo werden bouwkundige aspecten perfect afgestemd op de hoofddraagconstructie en vise versa. Ook kozen de partijen in overleg de toeleveranciers voor het project. Het resultaat van de samenwerking is een gestroomlijnd proces in ontwikkeling en uitvoering en een tevreden opdrachtgever. Voor alle partijen een win-winsituatie dus.

HET PROJECT

De nieuwbouw van het EQIN-hoofdkantoor in de Botlek Rotterdam ging in april van start. Daarnaast voegt EQIN zijn verkoop- en verhuurmagazijn samen, die gerenoveerd worden. Voortman realiseert ook voor dit project een pakket aan diensten:

 • het in samenspraak met opdrachtgever ontwerpen van het bedrijfspand
 • het engineeren van het constructief ontwerp
 • het leveren en monteren van de staalconstructie
 • het leveren en monteren van de dak- en wandbeplating
 • het plaatsen van de borstweringen van het pand
 • het plaatsen van de brandwand tussen kantoor en hal
 • het leggen van de vloeren.
 • De werkzaamheden aan de staalconstructie worden deze week afgerond. Voortman tekende ook voor het ontwerp van de inrichting van het nieuwe pand, dat naar verwachting in oktober 2018 gereed is.

OVER EQIN

EQIN biedt innovatieve totaaloplossingen door de inzet van equipment en vakmensen. EQIN verkoopt en verhuurt tijdelijke energie, lucht, verlichting en lasinstallaties, gereedschappen en accessoires. Daarnaast verzorgt EQIN opleidingen in lassen en pijpfitten.

MEER INFORMATIE