Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Belastingkantoor wordt duurzaam appartementengebouw
Nieuws - 22 June, 2018

Belastingkantoor wordt duurzaam appartementengebouw


In opdracht van IBB Kondor werkt Voortman Steel Construction mee aan de transformatie van het voormalige belastingkantoor De Generaal in Rijswijk naar een woongebouw. Het duurzame gebouw dat medio 2019 wordt opgeleverd, biedt ruimte aan 200 appartementen, verdeeld over 17 bouwlagen. Voortman Steel Construction levert voor dit project 460 ton staal.

KRAAN

De bouw bevindt zich op een postzegellocatie vlakbij een winkelcentrum, waardoor de ruimte voor de kraan beperkt is. Om dit op te lossen is de kraan op een stalen onderstel op het dak van het gebouw geplaatst. Bijkomend voordeel is dat de kraan zo gecentreerd in het werkveld staat. Voortman verzorgde ook de engineering en productie van dit stalen onderstel.

NIEUWE GEVELLIJN

De gevellijn van het gebouw wordt naar buiten geplaatst ten opzichte van de oude gevel. Aan de lange kanten van het gebouw komt de nieuwe gevel zo’n 3 meter buiten de oude gevel en aan de kopse kanten circa 1 meter. Hierdoor ontstaat een plattegrond voor een gebouw met ruime appartementen met een mooi uitzicht, dankzij de nieuwe glazen gevel met verdiepingshoge puien.

PER VERDIEPING

Inmiddels is gestart met de realisatie van de extra vloeren en de nieuwe gevel. De betrokken partijen voeren de werkzaamheden per verdieping uit binnen een tijdsbestek van tien werkdagen. Eerst wordt de bestaande gevel verwijderd. De monteurs van Voortman plaatsen vervolgens de staalconstructie. Voor de verdiepingsvloeren aan de lange kant van het gebouw levert Voortman voorgemonteerde frames, die op locatie alleen nog op hun plaats gehesen en bevestigd hoeven te worden. Vervolgens wordt hierop het beton gestort, waarna de nieuwe gevel wordt geplaatst. Daarna start men pas met het slopen van de gevel op de bovengelegen verdieping.

MEER INFORMATIE