Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Staalbouwer met FSC®-certificering
Nieuws - 07 May, 2018

Staalbouwer met FSC®-certificering


Een certificaat voor het gebruik van duurzaam hout: dat lijkt voor een staalbouwbedrijf niet voor de hand liggend. Toch ontvingen wij onlangs van certificeringsinstelling SKH het FSC®-CoC-certificaat. De aanleiding voor deze certificering is het project Condor Group in Hasselt, dat volgens het label Outstanding van BREEAM-NL opgeleverd wordt.

AUDIT

Het verwerkte hout voor dit project dient te voldoen aan het FSC-keurmerk. Hiervoor moeten de levering, facturatie en verwerking van het FSC-hout op de juiste manier geregistreerd worden. Tijdens een audit hebben wij aangetoond hieraan te voldoen en het gebruik van duurzaam hout te kunnen garanderen. Bij de oplevering van het project krijgt onze opdrachtgever een overzicht van al het FSC-hout dat tijdens de bouw verwerkt is. Daarnaast is het van belang zo min mogelijk afval te produceren.

TRACEERBAAR

FSC (Forest Stewardship Council®) is een keurmerk voor verantwoord bosbeheer. De toevoeging CoC (Chain of Custody) staat voor de handels- en/of productieketen van een stuk hout. Het CoC-systeem heeft als doel om het hele traject tussen het bos en de eindgebruiker 100% traceerbaar te maken. Om deze keten volledig gesloten te houden, dienen ook (onder)aannemers gecertificeerd te zijn. De bouwsector speelt een belangrijke rol in het gebruik van duurzaam hout en vanaf nu leveren wij als staalbouwer hieraan ook onze bijdrage!

MEER INFORMATIE