Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Voortman rolt BIM organisatiebreed uit
Nieuws - 01 December, 2017

Voortman rolt BIM organisatiebreed uit


Als eerste staalbouwbedrijf heeft Voortman zich aangesloten bij BIM basis ILS, een initiatief van het BIM Loket. Het BIM Loket stimuleert de implementatie van BIM (Bouwwerk Informatie Model) in de Nederlandse bouwsector.

SLEUTEL TOT INTEGRAAL SAMENWERKEN

De BIM basis informatieleveringsspecificatie (ILS) heeft als doel informatie gestructureerd en eenduidig uit te wisselen. De gemaakte afspraken hebben betrekking op het uitwisselformaat, de te hanteren basisstructuur en het borgen van objectinformatie. Steeds meer partijen in de bouw hanteren, net als Voortman, een basis ILS. Volgens het BIM Loket is dit de sleutel tot integraal samenwerken in de keten, omdat iedereen weet waar informatie te vinden is en hoe deze moet worden aangeleverd.

BIM-MODEL ALS LEIDRAAD

Tot nu toe werkten vooral de calculatie- en engineeringsafdeling van Voortman Steel Construction met BIM. De deelname van Voortman aan BIM basis ILS sluit aan bij de doelstelling voor 2018 om het werken met BIM organisatiebreed te implementeren. Het BIM-model van de staalconstructie is voortaan leidend voor alle afdelingen binnen de organisatie. Alle beschikbare projectinformatie wordt via dit model gedeeld voor een efficiënter en sneller bouwproces.

Alle deelnemende partijen staan op www.bimloket.nl.

MEER INFORMATIE