Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Laatste testfase voor The Fabricator bij Voortman Steel Construction
Nieuws - 02 November, 2017

Laatste testfase voor The Fabricator bij Voortman Steel Construction


De productiefaciliteiten van Voortman Steel Construction kennen een hoge automatiseringsgraad dankzij de machines van zusterbedrijf Voortman Steel Machinery. Begin volgend jaar zet Voortman weer een stap vooruit met de ingebruikname van een volledig geautomatiseerd lassysteem, dat The Fabricator genoemd wordt.

CONSTANTE LASKWALITEIT

Uiteraard is The Fabricator ook ontworpen en geproduceerd door Voortman Steel Machinery. Het systeem bestaat uit een basisframe, drie lasrobots en één handling robot. Een overheadkraan plaatst de stalen balk in de zogenaamde profiel rotators, die de balk 270° kunnen roteren. Een shuttle levert de platen af bij de robots, die het profiel inmeten en vervolgens de platen aan de balk lassen. Dit lassysteem biedt belangrijke voordelen, zoals:

  • een constante, hoogwaardige laskwaliteit
  • voorspelbaarheid en traceerbaarheid van de lasresultaten (belangrijk in het kader van certificering)
  • reductie van de foutenlast
  • verhoging van de productiecapaciteit
  • mogelijkheid om non-stop te produceren
  • mogelijkheid tot volledige automatisering van het productieproces dankzij de koppeling met andere systemen
  • het tegengaan van het toenemend tekort aan vakbekwaam laspersoneel.

IN DE PRAKTIJK

The Fabricator werd in het Voortman Experience Center gebouwd en uitgebreid getest. Tijdens het bedrijfsbezoek van brancheorganisatie Bouwen met Staal in april van dit jaar vond de presentatie van het systeem plaats. Inmiddels is The Fabricator verhuisd naar de bedrijfshal van Voortman Steel Construction, waar het de laatste testfase is ingegaan. Als deze testen succesvol doorlopen zijn, neemt Voortman Steel Construction het systeem in productie. Dit zal waarschijnlijk begin volgend jaar zijn.

MEER INFORMATIE