Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Met Logistic Excellence Tilburg opnieuw distributiecentrum in opdracht
Nieuws - 02 August, 2017

Met Logistic Excellence Tilburg opnieuw distributiecentrum in opdracht


Binnenkort start Voortman Steel Construction op bedrijventerrein Vossenberg te Tilburg met de bouw van een distributiecentrum van bijna 32.500 m2. Opdrachtgever is Remmers Bouwgroep B.V. uit Tilburg.

LOGISTIC EXCELLENCE TILBURG

Bij Remmers Bouwgroep is het distributiecentrum bekend onder de naam Logistic Excellence Tilburg. Het gebouw heeft een vrije hoogte van 12,2 meter, 1.284 m2 kantoorruimte en 2.766 m2mezzanine. Dankzij de goede infrastructuur en de ligging aan het Wilhelminakanaal is er een snelle verbinding met de grote steden en havens in binnen- en buitenland. Het pand is flexibel in te delen, zodat de eindgebruiker het volledig naar wens kan inrichten, en wordt opgeleverd met het BREEAM-certificaat ‘Very Good’.

INTEGRALE AANPAK

Naast de 1.100 ton staalconstructie levert en monteert Voortman Steel Construction de dak- en wandbeplating van het gebouw: 8.500 m2 wandpanelen en 32.000 m2 dakplaten. Ook monteert Voortman alle prefab betonelementen, waaronder de kanaalplaatvloeren van de verdiepingen en de gevelelementen. Een belangrijk voordeel hiervan is dat Voortman deze werkzaamheden meeneemt in de engineeringsfase van het project. Juist deze integrale aanpak – van engineering tot en met de realisatie – was voor Remmers Bouwgroep de reden om het werk uit te besteden aan Voortman. Deze werkwijze draagt bij aan een kortere doorlooptijd en daarmee aan een besparing op de projectkosten.

MEER INFORMATIE