Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Hoogste punt nieuwbouw Vrije Universiteit Amsterdam
Nieuws - 27 June, 2017

Hoogste punt nieuwbouw Vrije Universiteit Amsterdam


Op het terrein van de Vrije Universiteit in Amsterdam-Zuid bouwt Voortman Steel Construction op dit moment aan het Nieuwe Universiteitsgebouw.

INTEGRALE AANPAK

Voor dit project verzorgt Voortman niet alleen de levering en montage van de 2.100 ton staalconstructie. Het neemt ook het leggen van de SlimLine-vloeren en de engineering en montage van de staalplaat-betonvloeren, inclusief de inspectieluiken, voor zijn rekening.

Na ruim een half jaar monteren heeft de staalconstructie zijn hoogste punt bereikt: 53 meter. De werkzaamheden gaan nu verder binnenin het gebouw, waar Voortman de staalplaat-betonvloeren monteert. Deze komen bovenop de reeds gelegde SlimLine-vloeren. Een kwart van de 20.000 m2 vloer, met kunststof inspectieluiken voor de installaties daaronder, is inmiddels gelegd.

HET GEBOUW

Het Nieuwe Universiteitsgebouw omvat ca. 31.000 m2 bovengronds over 13 lagen en een 3-laagse ondergrondse parkeergarage van ca. 24.000 m2. Bijzonder aan het multifunctionele gebouw zijn de hoogte en de atriumgevel. Voortman kreeg voor dit project opdracht van bouwcombinatie Campusplein, bestaande uit de VolkerWessels-ondernemingen Visser & Smit Bouw en Boele & Van Eesteren.

MEER INFORMATIE