Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Voortman vanaf begin betrokken bij bouw Green Trade Center Aalsmeer
Nieuws - 03 May, 2017

Voortman vanaf begin betrokken bij bouw Green Trade Center Aalsmeer


Op het veilingterrein in Aalsmeer opent begin volgend jaar het Green Trade Center haar deuren: een nieuw handelscentrum voor planten, bloemen en aanverwante producten. In opdracht van bouwbedrijf Boele & van Eesteren levert en monteert Voortman Steel Construction de staalconstructie van 580 ton, de dak- en gevelbekleding en de vloeren.

VLAGGENSCHIP

Het Green Trade Center wordt het vlaggenschip van groothandel Waterdrinker Aalsmeer, één van de grootste wereldwijde exporteurs in bloemen en planten. Het bestaat uit een handelsgebouw van 18.000 m2, een verwerkingsruimte van 9.000 m2 en een laad-losruimte van 4.500 m2. Gelijktijdig met de bedrijfshal wordt ook een nieuw kassencomplex gebouwd. Om het bouwproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, is het van belang dat alle betrokken partijen hun werkzaamheden goed op elkaar afstemmen.

BOUWTEAM

De eerste plannen voor het nieuwe handelscentrum werden enkele jaren geleden al ontwikkeld. Boele & van Eesteren en Voortman Steel Construction waren als leden van het bouwteam vanaf het begin bij het project betrokken. In opdracht van Waterdrinker en ontwikkelaar KondorWessels Projecten startte Boele & van Eesteren begin dit jaar met de realisatie van de nieuwbouw. Vorige week begon Voortman met de montage van de staalconstructie.

MEER INFORMATIE