Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Bouwen in operationele werkomgeving
Nieuws - 13 April, 2017

Bouwen in operationele werkomgeving


De realisatie van industriële constructieprojecten vindt doorgaans plaats in een operationele werkomgeving. Op het gebied van veiligheid worden hoge eisen gesteld en de ruimte op locatie is vaak beperkt. Voortman Steel Construction heeft ruime ervaring met dergelijke projecten. Twee daarvan lichten we hier kort toe: een staalconstructie midden in de Rotterdamse haven en één in de Antwerpse haven.

HOGE VEILIGHEIDSEISEN

Voor een process unit in de Botlek leverde Voortman naast de 50 meter hoge staalconstructie een integraal pakket, bestaand uit leidingbruggen, roostervloeren, trappen, hekwerken en kooiladders. Opdrachtgever voor dit project was Forteck Infra B.V. De bovenste verdiepingen van de constructie zijn op locatie tot modules gemonteerd. Deze werden met een 400-tonskraan op de onderste verdiepingen gehesen.

In de Antwerpse haven realiseerde Voortman een complexe staalconstructie van 3.000 ton voor de chemische industrie. Ook hier ging het om een integrale levering met trappen, bordessen, hekwerken, kooiladders, vloersystemen en leidingbruggen. Voortman Steel Construction voerde dit werk volledig in eigen beheer uit, van engineering en productie tot en met de montage door onze eigen VCA-P-gecertificeerde teams.

LOST TIME INJURY

Met een LTI (Lost Time Injury) van 0 voldeed Voortman bij de uitvoering van beide projecten aan de gestelde hoge veiligheidseisen.

Ontdek bouwen met Voortman