Meld je aan voor onze steelupdate
  1. Home
  2. Nieuws
  3. Reefer racks voor nieuwe APM Terminal in Marokko
Nieuws - 06 April, 2017

Reefer racks voor nieuwe APM Terminal in Marokko


APM Terminals is sinds 2007 actief in de haven van Tanger, Marokko. Om meer volume aan te kunnen en om een betere dienstverlening te bieden aan grotere containerschepen, bouwt het bedrijf hier een nieuwe containerterminal. De Belgische Willemen Groep is verantwoordelijk voor de bouw. Voortman Steel Construction realiseert voor Willemen Groep de reefer racks en reefer safety tunnels voor de terminal in Tanger.

LEVERING REEFER RACKS EN SAFETY TUNNELS

De nieuwe terminal, strategisch gelegen aan de Straat van Gibraltar, komt op een site van 53 hectare en beschikt over 1.200 meter kaailengte. Het wordt de eerste automatische containerterminal in Afrika. Willemen Groep verzorgt de complete bouw van de terminal: de infrastructuur en nutsvoorzieningen, de bouw van de 1.200 meter lange kraanbalk voor de hijskranen en alle gebouwen. Voortman Steel Construction kreeg van Willemen Groep opdracht voor:

  • het leveren van 42 stuks reefer racks
  • het leveren van 44 stuks reefer safety tunnels

Een reefer is een zeecontainer voor goederen die gekoeld verscheept moeten worden. Middels een reefer rack zijn de containers bij opslag in de haven goed toegankelijk. Een reefer safety tunnel zorgt ervoor dat het personeel van de container terminal veilig toegang heeft tot de reefer racks. Voortman Steel Construction start eind mei met de productie van de eerste reefer racks.

Ontdek bouwen met Voortman