Meld je aan voor onze steelupdate

Industriebouw

In ons vijftigjarig bestaan hebben wij ruime ervaring opgedaan in de industriebouw. Wij weten daarom als geen ander hoe belangrijk het is dat uw productieproces tijdens onze werkzaamheden zo min mogelijk gehinderd wordt. Daarom stellen we ons flexibel op en zetten we waar mogelijk graag een stap extra voor u als opdrachtgever. Wij doen steeds ons uiterste best om onze afspraken op het gebied van planning en levering na te komen.

Scroll
Contact opnemen Wat we doen Waarom Voortman Onze projecten Contact opnemen Laatste nieuws

Sterk, betrouwbaar en vooraanstaand

Voortman Steel Construction realiseert kwalitatief hoogwaardige bouwprojecten voor de procesindustrie. We bouwen zelfstandig voor industriële multinationals of in samenwerking met EPC-contractors of aannemers. We realiseren in binnen- en buitenland projecten voor de (petro)chemische, farmaceutische en de voedingsindustrie, in de afvalverbranding en op containerterminals.

Wij realiseren projecten van engineering tot uitvoering in eigen beheer. Voor ieder project stellen we een op maat gemaakt plan van aanpak op en brengen we kansen en risico’s in kaart. Wij richten het ontwerp- en bouwproces zo efficiënt mogelijk in. Zo zorgen we ervoor dat het project gestroomlijnd verloopt, de overlast beperkt blijft en uw productieproces zo min mogelijk gehinderd wordt.

Zoekt u een bouwpartner die u werk uit handen neemt? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze integrale aanpak maakt ons tot de ideale partner voor uw project. Wij leveren en monteren: de staalconstructie, overig staal: trappen, bordessen, hekwerken, de gehele gebouwschil (dak- en wandbekleding), prefab beton en voeren indien gewenst overige aan het project gerelateerde civiele werkzaamheden uit.

Als Voortman Steel Construction willen we een betrouwbare partner zijn voor onze opdrachtgevers en klanten. We doen wat we beloven. Onze service eindigt niet bij oplevering: samen met u evalueren we het project, om te zien op welke punten het een volgende keer nog beter kan en om te garanderen dat u 100% tevreden bent. Ons doel is een samenwerking voor de lange termijn aan te gaan. Wij willen de partner zijn bij wie u voor een volgend project graag terugkomt!

Ontdek Voortman

Kwaliteit: NEN-EN-ISO
9001
Veiligheid:
VCA-P
Milieu: NEN-EN-ISO
14001
Uitvoeringsklasse (t/m)
EXC4

Samen bouwen met een betrouwbare partner

Als projectgestuurde organisatie richt Voortman Steel Construction het bouwproces zo efficiënt mogelijk in om het project kwalitatief en hoogwaardig binnen de afgesproken planning te realiseren. Van ontwerp tot aan oplevering zijn alle processen naadloos op elkaar afgestemd. Om de kwaliteit te borgen is Voortman Steel Construction voor de processen ISO 9001 gecertificeerd.

Sales & Sales Engineering
De verantwoordelijke Sales Manager begeleidt het gehele verkooptraject en betrekt de juiste medewerkers en knowhow bij iedere aanvraag. Nadat wij uw aanvraag beoordeeld hebben en de onduidelijkheden zijn afgestemd, starten onze Sales Engineers met de calculatie. De afdeling Sales Engineering rekenen ieder project nauwkeurig door. Met als resultaat: een optimale prijs-/kwaliteitverhouding voor u als klant. Dankzij BIM calculeren wordt snel en vakkundig het IFC-model geïmporteerd, geconverteerd en gecalculeerd. Daarnaast gaan onze eigen Constructeurs en BIM-Engineers waar mogelijk en wenselijk op zoek naar slimme alternatieven en efficiënte oplossingen. Dit doen we uiteraard in overleg met u als opdrachtgever. Efficiënte afstemming en financiële transparantie; dat vinden we belangrijk.

Project Management & Engineering
Zodra het project aan ons gegund is, wordt het project overgedragen aan de verantwoordelijke Project Manager. De Project Manager begeleidt samen met haar projectteam het gehele proces en betrekt de juiste medewerkers en knowhow bij ieder project. Op deze manier beschikken wij altijd over een hoogwaardig projecteam, die klaar staat voor u als klant en de juiste aandacht besteedt aan uw proces. Samen streven wij altijd naar het maximale resultaat. Tijdens de engineeringsfase worden alle projecten binnen ons BIM Management systeem in CAD 3D-systemen als Tekla en/of Revit uitgewerkt. Onze BIM-Engineers maken van ieder project een compleet 3D-model, met alle relevante informatie die vereist is voor de productie en montage. Het model bevat geometrie, profieleigenschappen, tijdelijke voorzieningen om de constructieve veiligheid tijdens de bouwfase te garanderen, verbindingstypen en materialen van de constructie. Alle afdelingen werken in hetzelfde model en verrijken het tijdens de ontwikkeling en realisatie met de benodigde en voorhanden data. Er is een zeer nauwe samenwerking tussen de Sales Engineers, BIM-Engineers, Structural Engineers en de Project Manager. Samen leggen we de basis voor een kwalitatief en hoogwaardig project.

Productie
Als het project helemaal uitgewerkt is en de materialen bekend zijn, starten we met de productie van de staalconstructie. Met een geautomatiseerd machinepark van zusterbedrijf Voortman Steel Machinery en onze moderne productielocatie hebben we een productiecapaciteit van 30.000 ton per jaar. Het gehele productieproces is LEAN ingericht en wordt vanuit BIM aangestuurd. Kortom: we zijn in korte tijd en op flexibele wijze in staat kwalitatief hoogwaardige projecten te realiseren.

Om de kwaliteit van de geleverde diensten en producten aan te tonen, zijn we gecertificeerd voor: NEN-EN 1090-1 (CE-markering), Uitvoeringsklasse EXC4, NEN-EN-ISO 9001, NEN-EN-ISO 3834-2 en NEN-EN-ISO 14001. Daarnaast worden de staalconstructies geproduceerd met de nieuwste lastechnieken onder een gecertificeerd kwaliteitsborgingssysteem voor lassen: de NEN-EN-ISO 3834-2. Hiermee voldoen we aan de eisen voor lascoördinatiepersoneel met uitgebreide kennis (IWE-niveau) van voorbereidingen en controles voor, tijdens en na het lassen.

Montage
Jaarlijks verlaten vele duizenden tonnages staal de productielocaties van Voortman Steel Construction. Deze worden vervoerd naar alle windstreken, in alle soorten en maten. Het monteren van de staalconstructies gebeurt door vakkundige, ervaren en VCA Petrochemie gecertificeerde montageteams. We hebben onze eigen montageteams en zijn dus onafhankelijk van derden. Zo houden we grip op de kwaliteit en de integrale projectplanning.

Een goede samenwerking is te allen tijde belangrijk, maar zeker ook tijdens de montagefase. De Project Manager, werkvoorbereiders en montage medewekers werken nauw samen. De planning wordt nauwlettend bewaakt en de kwantitatieve en kwalitatieve aspecten worden voortdurende getoetst. Naast de stalen constructie verzorgen we ook de dak- en gevelbekleding. En om u geheel te ontzorgen, voeren we graag nog wat aanvullende werkzaamheden uit als extra service.

Wilt u meer weten over hoe wij werken? Neem dan eens contact met ons op.

Kwaliteit: NEN-EN-ISO
9001
Veiligheid:
VCA-P
Milieu: NEN-EN-ISO
14001
Uitvoeringsklasse (t/m)
EXC4

Meer dan alleen een staalbouwer

Bij Voortman Steel Construction leveren we complete oplossingen. Naast staalconstructies leveren en monteren we onder andere ook dak- en gevelbekleding, trappen, bordessen en hekwerken voor industriele gebouwen. Hiervoor werken we samen met leveranciers van hoogwaardige kwaliteit. Met jarenlange ervaring in design and build projecten kijken we samen naar de beste oplossing, waarbij uw wensen worden vervuld. Het gehele traject, van ontwerp tot oplevering, kan Voortman Steel Construction voor u verzorgen.

Wilt uw meer weten? Neem dan eens vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.

Kwaliteit: NEN-EN-ISO
9001
Veiligheid:
VCA-P
Milieu: NEN-EN-ISO
14001
Uitvoeringsklasse (t/m)
EXC4

Wij denken en werken veilig

Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid zijn voor ons belangrijke aandachtspunten, bij alles wat wij doen. Wij streven voortdurend naar verbetering op deze kerngebieden. Alleen zo kunnen we blijvend de kwaliteit leveren die onze klanten verwachten, staan voor de veiligheid van onze medewerkers en zorgen dat onze impact op het milieu zo beperkt mogelijk is.

Onze verzorgde en opgeruimde productiefaciliteiten staan symbool voor de manier waarop wij werken: met zorg en aandacht voor detail. We werken continu aan verbetering, zowel van onze producten als van onze organisatie en werkwijzen. Bij alle uit te voeren werkzaamheden streven wij naar de hoogste kwaliteit.

Al in de voorbereidingsfase van een project bepalen we eventuele risico’s op het gebied van veiligheid en milieu en nemen we maatregelen om ze te beheersen. Hiervoor hebben we ons ‘Think Safe – Work Safe’ programma ontwikkeld. Dit programma heeft als beeldmerk een logo dat staat voor de vakman van Voortman die veilig werken, kwaliteit leveren en aandacht voor het milieu belangrijk vindt. Zo werken wij, en dat doen we vanuit een positieve houding.

Ontdek Voortman

Kwaliteit: NEN-EN-ISO
9001
Veiligheid:
VCA-P
Milieu: NEN-EN-ISO
14001
Uitvoeringsklasse (t/m)
EXC4

Waarom bouwen met Voortman

Projectmanagement

Als projectgestuurde organisatie staan we garant voor optimale procesbeheersing tijdens de uitvoer van het project. Dit doen we met eigen engineering van ontwerp tot detailberekening, state-of-the-art productiefaciliteiten en eigen montageteams.

Lees meer
Integrale projecten

Wij leveren graag een complete oplossing. Onze integrale aanpak, waarbij we waar nodig samenwerken met betrouwbare partners, zorgt ervoor dat wij uw project van a tot z kunnen uitvoeren. Bij ons staat niet alleen het eindresultaat centraal: wij vinden de weg daar naartoe even belangrijk. Zodat u ervaart dat zakendoen met Voortman Steel Construction betekent dat u door ons geholpen wordt.

Lees meer
Geautomatiseerd productieproces

Onze productielocatie in Nederland heeft ruim 30.000 ton productiecapaciteit. Met een kwalitatief hoogstaand productieproces kunnen we korte levertijden en lage productiekosten garanderen. Om de kwaliteit van de geleverde diensten en producten aan te tonen, zijn we gecertificeerd volgens NEN-EN 1090-1 (CE-markering) t/m EXC4 en NEN-EN-ISO 3834-2.

Lees meer
Flexibiliteit

In de industriebouw is het belangrijk dat het productieproces van de eindgebruiker zo min mogelijk verstoord wordt tijdens de bouwwerkzaamheden. Dankzij onze ervaring met de realisatie van projecten in een industriële omgeving weten wij dit als geen ander. Onze opdrachtgevers zijn dan ook enthousiast over onze flexibele instelling: wij zetten graag een extra stap voor ze en denken met ze mee.

Lees meer
Projectplanning

Als projectgestuurde organisatie richten we het bouwproces voor grootschalige industriebouwprojecten zo efficiënt mogelijk in. Van ontwerp tot en met oplevering stemmen we alle processen naadloos op elkaar af. Met als resultaat: een kwalitatief hoogwaardig project dat binnen de afgesproken planning is gerealiseerd.

Lees meer

Onze projecten

Industriewaterzuivering

Ontdek

Gasunie Zuidbroek

Ontdek

EBS loods

Ontdek

APM Terminals

Ontdek

DP World

Ontdek

APM Terminals

Ontdek

Zoutloods

Ontdek

Storthal AEB

Ontdek

Emerald Kalama Chemical

Ontdek

Staalconstructie België

Ontdek
Anko, Rebecca of Gerben
Contact

Wil je meer informatie of direct kennis maken met voortman?

Neem contact met mij op!

Anko, Rebecca of Gerben
+31 (0)548 539020

Gerelateerd nieuws en media

Hoofdgebouw Zuidbroek krijgt vorm

Ontdek

Construsoft BIM Award voor Voortman

Ontdek

Succesvolle samenwerking bij nieuwbouw voor Twence

Ontdek

Onze VCA-P-certificering is opnieuw verlengd

Ontdek

Nieuwe opslagloods voor EBS in Rotterdamse haven

Ontdek

Voortman bouwt mee aan stikstofinstallatie Zuidbroek

Ontdek

Complete levering voor nieuwbouw industriewaterzuivering

Ontdek

Reefer racks en doorlooptunnels voor Kloosterboer opgeleverd

Ontdek

Minder faalkosten dankzij onze staalontwerpen

Ontdek

Nieuwe machinelijn zorgt voor nog efficiëntere productie

Ontdek

Een staalconstructie die bijdraagt aan schone rivieren

Ontdek

Unieke staalrecyclingfabriek voor PMC

Ontdek

Wegens succes verlengd: onze ISO-certificaten

Ontdek

Realisatie reefer racks en reefer safety tunnels Vlissingen

Ontdek

Belangrijke besparingen dankzij optimaal ontwerp

Ontdek

De dakconstructie van een zoutloods, een bijzonder project

Ontdek

Eerste reefer racks voor APM Terminals in Marokko gemonteerd

Ontdek

Voortman rolt BIM organisatiebreed uit

Ontdek

Laatste testfase voor The Fabricator bij Voortman Steel Construction

Ontdek

Raamcontract integraal staalpakket

Ontdek

Integrale projectaanpak

Ontdek

Bouwen in operationele werkomgeving

Ontdek

Reefer racks voor nieuwe APM Terminal in Marokko

Ontdek

Ontwerp en prefabricage staalconstructie voor chemische industrie

Ontdek

Onze producten

Reefer Racks en Safety Tunnels

Ontdek

Procesgebouw

Ontdek

Energiecentrale

Ontdek

Afvalwerkingcentrale

Ontdek

Petrochemische gebouwen

Ontdek

Industriële staalconstructie

Ontdek

Industriële staalbouwer

Ontdek

Industriële bouwpartner

Ontdek